2008. december 16., kedd

Ádventi készülődés.


A karácsonyt megelőző advent fontos esemény iskolánk életében. Megváltó Urunk eljövetelének reményteli várakozását éljük át ezekben a napokban.
December 4-én, a katolikus templomban Szentmisével vette kezdetét az ünnepvárás.
Az osztályközösségekben megkezdődött a felkészülés a hagyományos karácsonyi ünnepi műsorra, ami idén december 18-án lesz a történelmi Városháza nagytermében. Iskolánk majd minden tanulója szerepel a színvonalas rendezvényen.
Ebben az időszakban hívjuk meg az óvodás gyermekeket - vagyis a leendő elsőseinket - szüleikkel együtt egy kis ismerkedésre. Az első osztályosok betlehemes játékkal köszöntötték vendégeinket, ezután a tanító nénik vezetésével közös kézműveskedéssel foglalkoztak. Óvodásaink szülei közben kérdezhettek, ismerkedhettek intézményünkkel.
Persze nem maradhatott el a hagyományos karácsonyi virágkötészet és a karácsonyi játszóház sem. Idén alsó tagozatos gyermekeink sókerámia karácsonyfadísz készítésben, üvegfestésben, papír ablakdísz készítésben bontakoztathatták ki kreativitásukat.
Advent idején nem feledkezhetünk el Szent Miklósról sem. Legkissebbjeink meghitt Mikulásnapi délutánon versekkel, dalokkal köszöntötték a gyerekek nagy kedvencét.
Az advent a 2008-as évvel egyetemben iskolánkon december 19-én, gyermek Istentisztelettel ér véget gyülekezetünk templomában. Igét hirdet Nt. Varga Zoltán szádalmási lelkisztor.

Nincsenek megjegyzések: