2009. november 10., kedd

Osztályfőnöki kompetencia fejlesztése

Rohanó világunkban egyre több a konfliktus és a feszültség, s ezektől az iskolai élet sem mentes. Hogyan lehet hatékonyan kezelni az osztályban előforduló konfliktushelyzeteket? Megtalálni a mindenki számára megfelelő megoldást? Ezzel a nem könnyű szereppel általában az osztályfőnöknek kell megbirkóznia.
2009. november 5-7-én tantestületünk egy 30 órás szakmai továbbképzésen vett részt az SZMPSZ szervezésében, amelyen a fenti kérdésekre kerestük a választ magyarországi vendégeink, Szekszárdi Júlia, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületésnek elnöke és vezető munkatársa, Földes Petra segítségével. Az önismeret fontosságából kiindulva haladtunk a csoport szabályozó szerepén és megtartó erején keresztül az asszertív problémamegoldásig és hatékony konfliktuskezelésig. Mindezt rengeteg csoportos munka, szituációs játék, verbális és nonverbális kommunikáció, élmény- és tapasztalatcsere kísérte. A tréning izgalmas és egyben mozgalmas is volt, nagyon élveztük a közös munkát.

Milyen érzésekkel búcsúztunk el szombaton az előadóktól? Feltöltődve, sok új ötlettel, a mindennapokban hasznosítható ismeretekkel, egy fantasztikus közös élménnyel gazdagodva.

Köszönet érte!

Nincsenek megjegyzések: