2012. június 20., szerda

Rendhagyó szlovák óra

   Élvezetes tud lenni a szlovák óra is, főleg, ha rendhagyó és szórakoztató. És ez a 2012. június 14-i az volt. Nem könyv, nem füzet vagy szótár volt a gyerekek előtt, hanem egy gyönyörű mese kelt életre. A békakirálylány - Žabia princezná talált párjára, de nem akármilyenre. Az eddig felfuvalkodott, büszke királyfi a három próbatétel teljesítése után egy segítőkész, kedves emberré változott. Az eperjesi Portál színház színészei fergeteges előadása tele volt humorral, vicces helyzetekkel, s bizony sokszor megnevettették nemcsak a gyerekeket, de a tanító néniket is. Csengetéskor mindenki széles mosollyal az arcán távozott az előadásról,  s a szünetben minden fiú kezében ott volt a „varázsbot“, amely a mesében is megmutatta a királyfinak a helyes irányt. 
   De hogyan vélekednek a színházról a gyerekek? Nekem főleg a varázsbot tetszett, amivel a királyfinak meg kellett találni az elvarázsolt kastélyt. mondta az elsős Matyi, de ugyanígy vélekedtek a harmadikos lányok és fiúk is.
   A rendhagyó szlovák órának az előadás befejeztével még messze sem volt vége, hiszen a tanító nénikkel a gyerekek is dramatizálták a mesét. Az óra nagyon jól sikerült és bizonyára még lesz folytatása.

Nincsenek megjegyzések: