2013. március 9., szombat

"Csodát virágzik a jelen"

A "Csodát virágzik a jelen - Református Iskolák Versenyét és Találkozóját" március 1-jén és 2-án rendezték meg Nyíregyházán a Jókai Mór Református Általános Iskola szervezésében.
A versenyen határon túli intézmények is több helyről képviseltették magukat (Kolozsvár, Nagyvárad, Péterfalva, Rozsnyó, Sepsiszentgyörgy, Zilah).
A megmérettetésre 41 iskolából 420 diák érkezett, köztük volt a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolájának csapata is.
A rendezvény istentisztelettel kezdődött, melyen Dr. Bölcskei Gusztáv püspök hirdette az igét, majd Sipos Kund Kötöny lelkipásztor köszöntötte a vendégeket, majd az este folyamán farsangi gálára és ügyességi sportvetélkedőkre került sor.
Hat kategóriában versenyeztek a diákok az első fordulóban: - vers, - próza, - népdal, - rajz, - szóló néptánc, - komplex anyanyelv. Minden versenyhelyszínen háromtagú szakmai értékelte a produkciókat. Délután táncos, zenés műsorral kedveskedtek a házigazda jókaisok.
A rozsnyói református iskolából kilenctagú csapat vett részt. A csapat tagjai Kórintus Réka, Gyenes Orsolya, Kristóf Vivien, Uličný Lucia, Havran Dániel, Baffy Anna, Danko Nikolett, Kristóf Bálint és Vajner Bettina voltak.
Mindannyian nagyon jól érezték magukat. Szombat reggel 9 órakor kezdődtek meg a versenyek második fordulói. A lelkiismeretes és alapos felkészülésnek köszönhetően az alábbi dobogós eredmények születtek a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskola tanulóinak teljesítménye alapján:
Népdal kategóriában Uličný Lucia különdíjas lett. Rajz kategóriában Havran Dániel II. helyezést és Baffy Anna különdíjat kaptak. Szóló néptáncban a Kristóf Bálint és Vajner Bettina páros pedig a szintén dobogós II. helyezést érték el.
Felkészítő tanáraik Farkas Alíz, Tóth Sándor és Uličný Ibolya voltak. Gratulálunk a gyereknek az elért eredményekhez!
Galéria 
Videó  -  Az MTV Videótárában lévő videón a Havran Danival készített riport 9:59-től látható.

Nincsenek megjegyzések: